Matkailufilosofiaa

Tältä sivulta löytyvät uusimmasta vanhimpaan ”matkailufilosofia” -tunnisteella merkitsemäni tekstit. Näissä teksteissä muun muassa pohdiskelen omaa suhdettani matkailuun ja pureudun matkailun eettiseen puoleen. Voit käyttää apuna myös hakukenttää.

Search
Joulun viettäminen ulkomailla saattaa olla osalle aivan arkipäivää ja osalle todella erityinen, jopa mahdottomalta tuntuva vaihtoehto. Itse olen viettänyt joulua vahvasti perheen parissa ennen kuin tein ensimmäisen irtiottoni viisi vuotta sitten. Tuolloin lähdimme puolisoni kanssa häämatkalle joulun ja uudenvuoden aikaan, koska se oli helpoin aika saada tarpeeksi lomaa vähän pidemmälle reissulle.
Missä näen itseni kahden viikon päästä? Istumassa panamalaisella hiekkarannalla ihaillen Tyynenmeren tyrskyjä ja siemaillen jotain hyvää juomaa. Jo siinä vaiheessa, kun päätimme mieheni kanssa muuttaa Massachusettsiin Yhdysvaltoihin, ajattelimme päättää välivuotemme reissailuun Latinalaisessa Amerikassa. Täällä päin kun olemme, niin käytetään nyt tilaisuus hyväksi. Alkuperäinen suunnitelmamme oli viihtyä Bostonin seudulla toukokokuuhun asti ja reissailla kesä.
Olen viimeiset kolme-neljä kuukautta työskennellyt enemmän tai vähemmän tämän blogini parissa. Nyt on tullut aika julkaista se muillekin nähtäväksi ja luettavaksi. Eli tadaa! Tässä se on: Iira Explores -matkablogi, joka kyllä rönsyilee muillekin elämän osa-alueille. Matkajuttujen lisäksi tulen pohtimaan etenkin sitä, miten tehdä elämästä mielekästä matkojen välillä. Ensimmäisessä tekstissäni kirjoitin matkablogin aloittamisesta.
"Ei kukaan enää lue matkablogeja." "Blogit ovat kuolleet." Jos sinäkin olet kuullut tällaisia väitteitä, saatat ajatella, miksi joku edes aloittaa uuden matkablogin kirjoittamisen. Kannattaako bloggaaminen? En osaa vastata. Kerron sitten, kun olen kokeillut. Perstuntumalta ja muiden blogeja seurattuani voisin kuitenkin sanoa, että matkablogeja lukee aika monikin.